به گزارش خبرنگار مهر، نعمت الله مرداني، پيش از ظهر پنج شنبه در نخستين گردهمايي فارغ التحصيلان رشته نساجي دانشگاه آزاد يزد اظهار داشت: 40 درصد از اين ميزان سرمايه گذاري بايد در طرح هاي جديد و 60 درصد بقيه بايد در زمينه بازسازي واحدهاي فعلي و تجهيز آنها به تكنولوژيهاي روز، هزينه شود.
وي افزود: صنعت نساجي با توجه به قدمتي كه در كشور ايران به ويژه برخي شهرها نظير يزد دارد، بايد به سرعت پله هاي ترقي را طي كند و با توجه به آزمايشگاه هاي مجهز، نيروي انساني ارزان، افراد تحصيلكرده و داراي تخصص و تجربه و واحدهاي مجهز بايد بتواند باري از دوش دولت در حوزه ايجاد اشتغال بردارد و ارزآوري و درآمدزايي براي كشور داشته باشد.
معرفي 350 واحد نساجي به بانكها براي دريافت تسهيلات
مرداني بيان كرد: البته دولت نيز به اندازه توان خود از واحدهاي نساجي در كشور حمايت كرده و 350 واحد نساجي را براي دريافت 700 ميليارد تومان تسهيلات به بانكها معرفي كرده كه تاكنون يك سوم از اين تسهيلات جذب شده است.
وي با بيان اينكه به آينده صنعت نساجي ايران خوش بين هستيم، خاطرنشان كرد: صنعت نساجي از قديمي ترين صنايع كشور است و اكنون بيش از 9هزار و 700 واحد صنعتي فعال در بخش نساجي در سطح كشور داريم كه اين واحدها به جز شاغلان صنفي در بازار، براي 283هزار نفر اشتغال ايجاد كرده اند.
مرداني، ميزان سرمايه گذاري در بخش صنعت را 720 ميليارد تومان اعلام كرد و يادآور شد: سه درصد از ارزش افزوده صنعت متعلق به صنعت نساجي است و 20 درصد محصولات اين واحدها نيز به خارج از كشور صادر مي شوند.
1.1 ميليارد دلار ارزش صادرات توليدات نساجي كشور است
مديركل نساجي وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنين ارزش صادرات واحدهاي نساجي را بالغ بر 1.1 ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: نرخ ارز به نفع توليد داخلي بود و تا حد زيادي توانست قاچاق را كمرنگ كند و اين امر باعث شد تا واحدهاي نساجي كه بيش از همه در معرض آسيب بودند، كمي آسوده تر به توليد بپردازند.
وي تصريح كرد: اكنون زمان توليد است و بسياري از واحدها تمايل دارند بخش هايي از توليداتي كه از خارج تامين مي شد را توليد كنند كه تحقق اين امر نيازمند تقويت بخش هاي تحقيقاتي است.
مرداني بيان كرد: صنعت هر چند گرفتاريي هايي دارد و معتقديم كه بايد بيش از اين پيشرفت مي كرديم اما لازم است بخش هاي تحقيقاتي و دانشگاهها به كمك صنعت بيايند اما متاسفانه طي اين سالها، اتصال ميان دو برقرار نشد.
دانشگاه ها بايد وارد عرصه تحقيقات كاربردي شوند
وي داد: علت عدم ارتباط صنايع با دانشگاهها و واحدهاي تحقيقاتي اين است كه تحقيقات كاربردي نشده و در حد مقاله باقي مانده است و به نظر مي رسد دانشگاه ها اكنون بايد وارد تحقيقات كاربردي شوند.
مرداني تاكيد كرد: عامل ديگر نيز فقدان حلقه هاي واسط ميان صنعت و دانشگاه است، امروز در دنيا مراكزي وجود دارند كه كار آنها توليد علم نيست بلكه از امكانات علمي دانشگاه ها براي رفع نيازهاي واحدهاي صنعتي استفاده مي كنند.
وي تصريح كرد: به نظر من بايد اعتماد خوبي بين صنعت و دانشگاه برقرار شود و اين دو بخش از يكديگر منتفع شوند.
موفقيت هاي صنعت نساجي بايد اطلاع رساني شود
مديركل نساجي وزارت صنعت، معدن و تجارت بيان كرد: اكنون وضعيت نساجي ما نسبت به سالهاي قبل بهتر است و تغيير ديدگاه ها در مورد صنعت نساجي و مشكلات پيچيده آن، اكنون كه اوضاع رو به بهبودي رفته است، مي تواند به نفع ما باشد.
مرداني با تاكيد بر اطلاع رساني در اين زمينه عنوان كرد: اكنون بسياري از واحدهاي نساجي ما به بيش از 20 كشور دنيا صادرات دارند و اين توانمندي بايد اطلاع رساني شود تا رغبت براي سرمايه گذاري از يك سو، تمايل به تحصيل در اين رشته از سوي ديگر و ارتباط دانشگاه با صنعت نساجي بيشتر شود.
در اين مراسم كه در مجتمع غدير يزد برگزار شد، 300 نفر از فارغ التحصيلان دانشكده نساجي دانشگاه آزاد يزد گردهم آمدند و از پيشكسوتان آنها كه اكنون هر يك مدير يا مسئول واحدهاي بزرگ نساجي هستند، تجليل شد.
نظر شما